Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Wat Helpt Tegen een Kater?

We kennen het allemaal, de vervelende kater na het drinken van (te)veel alcohol. Niets is vervelender dan opstaan met een brak gevoel. De grote vraag is, wat helpt tegen een kater? Na jaren onderzoek is het perfecte middel tegen een kater ontstaan: Reset After Drink! Het middeltje is speciaal ontwikkeld om een kater te voorkomen. Het drankje dient direct na het drinken van alcohol genomen te worden, voordat je naar bed gaat. Door de voedingsstoffen in dit anti kater middel krijgt je lichaam de bouwstoffen die je nodig hebt om sneller te herstellen van de schadelijke stoffen die in de alcohol zitten. Dit heeft als gevolg dat je de volgende dag bijna tot geen last meer hebt van een kater.

Door SorayaBuurvrouw Computer & Elektronica en Mooi & Gezond
29 april 2015 3 minuten lezen

Anti kater middel

Er zijn verschillende onderzoeken uitgevoerd om te testen of het anti kater drankje daadwerkelijk werkt. Bij deze onderzoeken deden elk 400 studenten mee die het drankje hebben genomen, tijdens een studentenfeest. Dit was de perfecte plek om de werkzaamheid van dit middel te onderzoeken, omdat hier flink wat alcohol werd geconsumeerd. De volgende ochtend bleek dat 80% van de studenten die het anti kater middel voor het slapen gaan hadden genomen, bijna geen last meer hadden van een kater. De overige 20% merkte wel dat de kater een stuk minder was.

De beste kater tips

Toch iets te diep in het glaasje gekeken en heb je het anti kater middel niet in huis? Geen ramp, want met onze kater tips kom je snel van je kater af:

  1. Drink water tussendoor zodra je alcohol drinkt. Wissel dus regelmatig af. Hierdoor droogt je lichaam minder uit en zal je ook minder last hebben van hoofdpijn.
  2. Probeer voldoende te slapen. Je lichaam herstelt beter tijdens de slaap en hierdoor kan de alcohol sneller worden afgebroken.
  3. Neem een ontbijt met veel groente en fruit. Hierin zitten gezonde voedingsstoffen die je lichaam zullen helpen om te ontgiften. Wist je dat een banaan wonderen doet tegen hoofdpijn?
  4. Drink geen koffie. Koffie en alcohol onttrekken allebei vocht uit je lichaam, hierdoor wordt je kater alleen maar erger.
  5. Neem het anti kater middel voordat je gaat slapen. Je zult merkbaar bijna geen kater meer hebben!

Last van duizeligheid?

Lig je aangeschoten op bed en heb je het gevoel dat je door de hele kamer vliegt? Dit komt doordat de evenwichtsmechanismes in je lichaam niet goed meer werken als je teveel alcohol op hebt. Gelukkig is het heel eenvoudig om dit op te lossen. Leg één been buiten je bed en maak contact met de grond. Je lichaam heeft nu beter door hoe je evenwicht bewaard kan worden. Hierdoor raak je minder gedesoriënteerd en zal je duizeligheid weggaan.

Anti kater pil

We krijgen regelmatig de vraag of er ook iets bestaat zoals een anti kater pil. Er zijn verschillende detox supplementen die je lichaam kunnen helpen met ontgiften. Mariadistel is een zeer populair middel om je lever te ontgiftenHet ondersteunt namelijk de leverreiniging. Dit middel wordt vaak ingezet voor mensen met alcohol problemen, omdat het vele positieve eigenschappen op de werking van de lever bevat. Het mariadistel extract van Detoxshop is het hoogst gedoseerde voedingssupplement verkrijgbaar en bevat maar liefst 80% silymarine. Silymarine heeft een ontgiftend en helend effect op de lever. Tevens heeft het kruid een gunstige werking op een lage bloeddruk, hoofdpijn, migraine, vermoeidheidsklachten en helpt het de spijsvertering te bevorderen. Er is ook nog een andere variant met geelwortel, piperine en artisjok.

Hoe lang duurt het voordat alcohol uit je bloed is?

Het duurt ongeveer 1 tot 1,5 uur totdat je lever een standaardglas alcohol heeft afgebroken. Een standaardglas alcohol is te vergelijken met een glas bier met 5% alcohol van 250cc, of een glas wijn met 12% alcohol van 100cc. Als je 8 standaardglazen drinkt, duurt het ongeveer 8 tot 12 uur voordat de alcohol volledig uit je lichaam is. Voor mix drankjes is dit lastig te benoemen, omdat hierin het alcoholpercentage nogal uiteenloopt.

Het afbreken van alcohol is een proces dat enige tijd nodig heeft. Het duurt even voordat de alcohol volledig uit je bloed is. De lever breekt ongeveer 95% van de alcohol af in je lichaam. De overige 5% gaat via urine, zweet en adem. Het is echter per persoon verschillend hoe snel dit gaat, omdat leeftijd, gewicht en geslacht ook een rol spelen om de alcohol af te breken.

Alcohol afbraak versnellen

Het afbreken van alcohol kan helaas niet worden versneld. Je levert speelt de grootste rol in dit proces en dit orgaan heeft nou eenmaal tijd nodig om alle alcohol af te breken. Extra inspanning heeft geen zin, want je kunt de alcohol er pas uit zweten zodra de lever het onschadelijk heeft gemaakt. Er wordt wel eens gezegd dat een koude douche kan helpen, maar dit is nooit wetenschappelijk bewezen. Je zou bijvoorbeeld wel een drankje met cafeïne kunnen nemen om iets helderder te worden, wanneer je bijvoorbeeld heel duizelig bent.

Lab

Over SorayaBuurvrouw Computer & Elektronica en Mooi & Gezond

Ik hou van reizen en ontdekken. Ook duik ik graag de virtuele wereld in van gaming. Maak mij wakker voor… een wintersport vakantie!