Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Nazomeren met deze 4 Producten

We hebben vier zomerse producten uit de webshop geplukt voor een review: de Clean & Clear lemon gel cleanser, de Tree Hut shea sugar scrub, de White Barn pineapple crumb cake scented candle en de Alba Botanica hawaiian body cream. Zijn dit de perfecte producten om na te genieten van de zomer?

Door Esmée LifestyleBuurvrouw Mooi & Gezond en Wonen & Interieur
9 september 2019 6 minuten lezen

Clean & Clear Lemon Gel Cleanser

Clean & Clear is een Amerikaans merk met verschillende producten die puistjes en onzuiverheden tegengaan. Ze reinigen je huid, maar dat zonder de goede oliën van je huid te verwijderen. De lemon gel cleanser is een nieuw product in het assortiment. Het is een olie-vrij product met vitamine C en citroen. Citroen reinigt je gezicht en gaat puistjes tegen, waar de vitamine C helpt om de puistjes volledig weg te laten gaan.

Wanneer je de lemon gel cleanser voor het eerst gaat gebruiken komt er een handig pompje tevoorschijn. Het pompje werkt gemakkelijk en hygiënisch. Aan één pompje heb je genoeg om je gezicht te reinigen. De gel ruikt naar citroen en doet me zelfs aan de Napoleon snoepjes denken. Ik vind dit persoonlijk een heerlijke geur om mijn dag mee te starten.
Clean & Clear Clean & Clear
De gel is vrij dik van structuur en gaat licht schuimen als het in aanraking komt met water. Je merkt dat het product je huid goed reinigt, maar daarna is het wel van belang dat je je huid insmeert met een dag- of nachtcrème. Je kunt de gel twee keer per dag gebruiken, maar voor de gevoelige huid zou ik één keer per dag aanraden.

De lemon gel cleanser doet zijn werk heel goed. Puistjes verdwijnen snel en ook de rode plekjes van oude puistjes zijn door de vitamine C eindelijk verdwenen. Wel is hij vanwege de lage pH-waarde van de citroen wat heftig om iedere dag twee keer te gebruiken en zou ik hem alleen gebruiken als ik last heb van puistjes, zodat deze verdwijnen. Wanneer mijn puistjes dan weer verdwenen zijn, zou ik voor mijn gevoelige huid liever overstappen op een minder heftige reiniger. Het is in ieder geval een top product om je huid na de zomer weer vrij te maken van puistjes!

Tree Hut Shea Sugar Scrub

Tree Hut Shea Sugar Scrub

Het meest bekende product van Tree Hut is toch wel de shea sugar scrub. Je hebt ze in allerlei geuren en soorten, maar deze keer test ik de scrub met granaatappel en açaí bes uit. Het viel me al direct op dat er gewerkt is met veel natuurlijke ingrediënten, zoals avocado- en sinaasappelolie. Deze shea sugar scrub verwijdert niet alleen de dode huidcellen, maar geeft met allerlei oliën ook nog veel hydratatie mee. Zo blijft je huid na het douchen zacht en verzorgd achter.

Tree Hut Shea Sugar Scrub

Wat me meteen opviel is dat er geen beschermfolie over de pot heen zit. De deksel van de pot zat wel goed dicht, maar dat lijkt me met name voor verkoop in winkels niet heel hygiënisch. Bij het openen komt wel direct de heerlijke zoete geur je tegemoet. De granaatappel en açai bes zorgen in combinatie met de suiker voor een enorm zoet feestje onder de douche!

White Barn Pineapple Crumb Cake Scented Candle

Het merk White Barn is onderdeel van het Amerikaanse Bath and Body Works. Ze hebben allerlei producten met geuren voor in huis. Een groot onderdeel daarvan is de collectie kaarsen. De geur pineapple crumb cake klonk als een fijne kaars om na te genieten van de zomer.

Ik moet eerlijk toegeven dat ik nog nooit een kaars met zo’n sterke geur in huis heb gehad. Het was echt even wennen en op sommige momenten vond ik hem zelfs even te intens. Alleen nadat ik hem een tijdje in huis had staan en hem een paar keer had gebrand verdween dat gevoel. Iedere keer als ik nu mijn woonkamer instap, of hij nu brandt of niet, dan ruikt het heerlijk naar versgebakken taart.

Tree Hut Shea Sugar Scrub

De geur pineapple crumb cake is een combinatie van ananas, boterachtige cake en een kruimelige glazuur topping. Je ziet de taart al voor je toch? Ik vind de geur daarmee meer iets voor de herfst en minder om na te genieten van de zomer. In de herfst voelt het geweldig om deze kaars in zijn lichtoranje glas aan te steken en te genieten van het warme licht en de geur die hij afgeeft. Een huis dat continu ruikt naar een lekkere taart is toch een huis waar je iedere dag wilt thuiskomen?

Alba Botanica Hawaiian Body Cream

Alba Botanica is een dierproefvrij en natuurlijk merk. De producten zijn onder andere vrij van parabenen, sulfaten en kleurstoffen. De hawaiian body cream met de geur kukui nut bevat veel benodigde vetzuren en voedingsstoffen voor de huid. Het product is hypoallergeen en je kunt het aanbrengen op het gehele lichaam, met de focus op de droge plekken, zoals de ellebogen, knieën en hielen.

De hawaiian body cream ziet er al meteen romig uit en je wilt het eigenlijk direct opsmeren. Toch vind ik het persoonlijk jammer dat het product hypoallergeen wordt genoemd, maar wel parfum bevat. Iets waar een gevoelige huid erg heftig op kan reageren. De crème is vrij dun en zacht, het voelt nog zachter dan een body lotion en butter. De geur met vanille en komkommer is niet mijn ding, maar ruikt wel heel tropisch en past daarmee wel bij het thema van deze body cream. De body cream doet goed zijn werk, je kunt hem fijn insmeren, maar hij blijft wel op de huid liggen. Het nadeel hiervan is dat hij erg plakkerig aanvoelt, wat voor mij echt een tegenvaller is. Ondanks dat de verpakking en de geur zo tropisch aan doet is het voor mij toch geen product om mee na te zomeren.Alba Alba

Conclusie

Het zijn vier hele unieke producten die je niet snel in Nederland tegenkomt. Dat maakt het super leuk om ze eens uit te testen. Drie van de vier producten hebben me positief verrast, alleen de hawaiian body cream was niet mijn ding. Ondanks dat de geur van de White Barn kaars niet de geur was om mee na te zomeren, is de kaars in het algemeen echt een aanrader. Een kaars in een andere geur van dit merk had waarschijnlijk beter gepast.

De twee toppers om mee na te zomeren zijn de Tree Hut shea sugar scrub en de Clean & Clear lemon gel cleanser. Beide producten zijn goed in het reinigen van de huid en de shea sugar scrub geeft zelfs nog voldoende hydratatie mee. Met twee geuren die je terug doen verlangen naar de zomer en die je even af laten dwalen onder de douche.

Welk product uit deze review spreekt jou het meest aan? Laat het ons weten via Facebook!

Over Esmée LifestyleBuurvrouw Mooi & Gezond en Wonen & Interieur

Mijn naam is Esmée, 24 jaar en ik ben fulltime bezig met bloggen. Mijn blog Esmée Lifestyle begon als een plekje waar ik vooral veel over mijn liefde voor make-up en huidverzorging deelde, maar daar kwamen ook snel lifestyle tips en andere onderwerpen bij. Ik test dagelijks allerlei beautyproducten, waarover ik vertel op mijn blog en nu ook hier op Waloo! Verder ben ik ook een enorme liefhebber van gezelligheid, reizen, attractieparken en Disney films.