Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Garmin Edge Explore 1000 Fietsnavigatie

Door Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires
3 oktober 2015 5 minuten lezen

Nieuw: Garmin Edge Explore 1000

De Garmin Edge Explore 1000 is een gebruiksvriendelijke fietsnavigatie met voorgeïnstalleerde fietskaarten en gebaseerd op de Garmin Edge 1000. Dit toestel is perfect geschikt voor het fietsen van toeristische routes en avontuurlijke activiteiten. Hij kan navigeren van A naar B met behulp van de kaarten en houdt tegelijk data bij, zoals snelheid, stijging, afgelegde afstand en meer. U kunt ermee op zoek gaan naar een supermarkt, tandarts of bed & breakfast in de lijst met nuttige punten, de POI’s (Point of Interest) of rechtstreeks naar een adres waar navigeren. De Garmin Edge Explore 1000 beschikt ook over de mogelijkheid om zelf routes te maken op het toestel en deze op te slaan. Zo kunnen ze later nogmaals gereden worden of via internet gedeeld worden met anderen. Op die manier kun je ook routes van het internet naar jouw Garmin kopiëren. Ook kan de Garmin drie verschillende routes berekenen als je aangeeft hoe lang je van plan bent te gaan fietsen. Zo ontdek je nieuwe plaatsen en paden waar je misschien nog nooit geweest was.

Garmin Edge Explore 1000 voor recreatieve fietser

Om fietsen zo veilig mogelijk te maken heeft Garmin ervoor gezorgd dat je met de Edge Explore 1000 de Garmin Varia apparaten kunt bedienen. De Varia-reeks bestaat uit drie apparaten; een voorlicht, een achterlicht en een radar die detecteert of er verkeer van achter aankomt. De Garmin Edge Explore 1000 kan op deze manier waarschuwen als je moet oversteken en je bent niet de enige op de weg. Ook beschikt dit nieuwe toestel over ongelukken detectie. Dit wil zeggen dat als het toestel, en dus de fiets en berijder, in een zeer kort ogenblik van hoge snelheid naar (bijna) stilstand gaat, dat het toestel dat registreert als een valpartij of ongeluk. Wanneer je telefoon via Bluetooth verbonden is geeft je fietsnavigatie je telefoon door dat er een geselecteerd contact op de hoogte wordt gesteld. Als het ernstig is, kan je zo snel de juiste personen informeren.

De Garmin Edge Explore 1000 is geschikt voor alle omstandigheden. Dankzij de IPX-7 keuring kan het toestel een buitje doorstaan en met een groot 3” scherm met hoge resolutie en duidelijke weergave mis je niks van je route in zowel regen als zonneschijn. De achtergrondverlichting past zich aan op de weersomstandigheden zodat het scherm altijd perfect afleesbaar is en de batterijduur geoptimaliseerd wordt. Zo haalt het toestel een batterijduur tot wel vijftien uur.

Tree Hut Shea Sugar Scrub

Locatiebepaling via GPS en GLONASS

Locatiebepaling gaat snel en precies dankzij het gebruik van zowel GPS als GLONASS. Meer satellieten is meer informatie, dus worden de gegevens van deze twee systemen gecombineerd voor een beter resultaat. Ook Bluetooth ontbreekt niet. Zo kan een telefoon gekoppeld worden. Je kunt via de internetverbinding van je telefoon vrienden uitnodigen om je te volgen terwijl je fietst met Live Tracking. Ook kan de Garmin je waarschuwen als je gebeld of gemaild wordt of een sms’je ontvangt. Via de ingebouwde Wi-Fi kunt u uw toestel rechtstreekt met uw Garmin Connect verbinden om uw workouts te sychroniseren.
Via Garmin Connect kun je trainingsplannen downloaden naar het apparaat, je prestaties terugkijken en segmenten laden op jouw toestel. Die segmenten voegen een spel-element toe aan het fietsen, omdat je jouw prestaties op bepaalde stukken kunt vergelijken met die van andere fietsers. Om je zoveel mogelijk inzicht te geven, kan de Garmin Edge Explore 1000 ook samenwerken met ANT+ apparaten. Denk aan een hartslagmeter, een cadanssensor en de Garmin Vector-pedalen die je vermogen meten.

Kortom: de Garmin Edge Explore 1000 beschikt over alle functies die je maar kunt bedenken. Dit alles in een strak design en met de kwaliteit die je van Garmin gewend bent.

Belangrijke functies

Over Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires

Ik ben een enorme fan van elektronica en een echte Apple freak. Zodra ik op pad ga, neem ik altijd mijn systeemcamera mee. Mijn vrienden gaan er ook vanuit dat ik de foto's en filmpjes maak waar we ook maar naartoe gaan.