Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Wat is Detoxen en hoe krijg ik een Gezond Lichaam?

De term detoxen wordt steeds populairder en is tegenwoordig niet meer weg te denken bij een gezonde levensstijl. Toch is er veel onduidelijkheid over het begrip en zijn de meningen nogal uiteenlopend over het effect. Wat is de werking van een detox kuur, hoeveel kan ik afvallen en is het nodig om een zwaar dieet te volgen? Dit zijn vragen die we vaak krijgen. In dit artikel leggen we daarom uit wat detoxen is, wat je kan doen om je lichaam optimaal te ondersteunen en geven we tips om je lichaam gezond te houden.

Door Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires
6 september 2015 9 minuten lezen

Wat is detoxen?

Detoxen betekent letterlijk het reinigen van je lichaam. Dit wordt ook wel ontgiften of ontslakken genoemd. De term detox is een afkorting van detoxificatie. Door te detoxen kun je gifstoffen uit je lichaam verwijderen, vandaar de term ontgiften. Deze toxische stoffen komen in je lichaam door verschillende factoren. Bewerkte voeding, uitlaatgassen, vlees, medicijnen, alcohol, roken, deodorant, cosmetica en plastic zijn voorbeelden hiervan. Je lichaam wordt dagelijks blootgesteld aan ontzettend veel situaties die hier invloed op uitoefenen.
Ieder lichaam is uitgerust met verschillende organen om zichzelf te reinigen. De lever, nieren, darmen, huid en andere organen werken keihard samen om toxische stoffen onschadelijk te maken. Het is constante cyclus die er elke dag voor zorgt dat je fit blijft en niet snel ziek wordt. Je zal jezelf daarom misschien afvragen: is het wel nodig om te detoxen? Dat leggen we graag uit in de volgende alinea.

Is het nodig om te detoxen?

De werking van onze organen was optimaal toen we vroeger (als oermens) dichtbij de natuur leefden. We dronken toen niet uit plastic flessen, aten geen bewerkte voeding en ademden geen vuile lucht in van alle uitlaatgassen uit het verkeer. Er zijn verschillende onderzoeken waaruit blijkt dat er hedendaags eigenlijk maar één ziekte bestaat: vergiftiging van het lichaam. De moderne tijd is niet heel bevorderlijk voor onze gezondheid en als je lichaam daarnaast ook nog een gebrek heeft aan vitamines, mineralen en antioxidanten, heb je het recept voor ongezond leven. Detoxen kan in zo’n geval zeer effectief zijn om je lichaam te ondersteunen met het onschadelijk maken van deze stoffen.
Het lichaam kan zichzelf tot een zekere hoogte prima reinigen, maar een jarenlange ophoping van toxische stoffen in combinatie met een vitaminen en mineralentekort kan allerlei vervelende kwaaltjes met zich meebrengen, zoals:

 • Vermoeidheid
 • Opgeblazen gevoel
 • Snel ziek worden
 • Spijsverteringsproblemen
 • Weinig energie
 • Niet fit voelen
 • Slechte huid
 • Slechte weerstand

Je lichaam ondersteunen met gezonde supplementen

Herken jij jezelf in één of meerdere van de bovenstaande punten? Dan is het de moeite waard om je lichaam te ondersteunen met gezonde supplementen. Het vervelende aan ons lichaam is dat wanneer er een tekort ontstaat aan vitaminen, mineralen en anitoxidanten, deze vaak worden vervangen door giftige stoffen. Deze nestelen zich graag in je vetcellen en kunnen daar jaren blijven zitten. Gelukkig is het mogelijk om deze klachten aan te pakken op een natuurlijke manier. Je kunt jezelf namelijk eenvoudig bouwstoffen geven om weer gezond te gaan leven. Maar welke supplementen zijn hiervoor het meest geschikt? Onderstaand lichten we er een aantal uit.

Vitamines & kruiden

De basis voor een gezond lichaam bestaat uit het binnenkrijgen van voldoende vitamines, mineralen en kruiden. Ons multivitaminen supplement is een gevarieerde mix van alle basisstoffen die je nodig hebt en ondersteunt je lichaam in talloze vitale functies.
Groenten

Detox kuur

Een detox kuur is één van de meest intensieve methodes om je lichaam te detoxen, maar is daarentegen ook één van de beste methodes. Je ontdoet je lichaam van gifstoffen die al jaren in je vetcellen hebben genesteld. Er zijn verschillende detox kuren te vinden bij Detoxshop.nl, die stuk voor stuk met zorg zijn samengesteld om je lichaam te reinigen. Daarbij val je ook op een gezonde manier af.Detox kuur 

Teatox – Detox thee

Een vrij gemakkelijke manier om je lichaam te ontgiften is met een teatox. Dit is een detox thee die speciaal is ontwikkeld om je lichaam te reinigen en om af te vallen, zonder een extreem eetschema aan te houden. Via deze methode kun je op een vrij eenvoudige manier kennis maken met het ontgiften van je lichaam en ook nog eens op een natuurlijke manier vet verbranden. 

Superfoods & superfruits

Superfood & superfruits zitten vol met hoogwaardige voedingsstoffen en zijn erg gezond. Al onze superfoods dragen bij aan het detoxen van je lichaam en zitten vol met vitamines, mineralen en antioxidanten. Dit heeft een positief effect op je gezondheid.Superfoods 

Detox supplementen

Detox supplementen ondersteunen met name bij het reinigen van de lever. Vooral wanneer je lever vol met gifstoffen zit, kun je last krijgen van de eerder benoemde klachten zoals vermoeidheid en slecht afvallen. Detox supplementen zijn vrij eenvoudig in te nemen en kunnen prima genomen worden naast normale voeding.Detox supplementen 

Detox smoothie

Een detox smoothie is heel simpel om te maken en is een zeer sterke ontgifter. Een smoothie kan vrij eenvoudig worden opgenomen in je lichaam. Dit merk je ook vaak direct, omdat je lichaam meteen aan het werk wordt gezet om de schoonmaak te starten. De Detox Smoothie van Fresh Nutrition bestaat uit een mix van de beste voedingsmiddelen ter wereld, die samenwerken om jouw lichaam in allerlei vitale functies te ondersteunen

Tips om je lichaam gezond te houden

Een lichaam heeft verzorging nodig. Om gezond te blijven moet je jezelf goed onderhouden en dat hoeft helemaal niet moeilijk te zijn. We hebben een aantal tips voor je opgesteld, zodat jij je gezondheid in een optimale staat kan houden:

 • Drink voldoende water (2 tot 3 liter per dag)
 • Ondersteun je lichaam met voldoende vitaminen en mineralen
 • Sport regelmatig (minimaal 2 tot 3 keer per week)
 • Probeer 7 tot 9 uur te slapen
 • Zorg voor voldoende ontspanning
 • Probeer zoveel mogelijk natuurlijke voeding te eten

Tip. Drink groene thee!

Gezondheidsvoordelen van detoxen

Naast dat je je lichaam ontdoet van stoffen die er niet thuis horen, zijn er talloze andere voordelen wanneer je gaat detoxen. Een veel voorkomend voordeel is dat bij veel mensen die een detox kuur gevolgd hebben, de gehele levensstijl (positief) verandert. We krijgen regelmatig de reactie dat mensen zich herboren voelen doordat allerlei lichamelijke activiteiten ineens veel soepeler gaan. Andere voordelen zijn:

 • Hoger energieniveau
 • Snellere vetverbranding
 • Mooiere huid
 • Fit en gezond gevoel
 • Geen opgeblazen gevoel meer
 • Positieve verandering van de levensstijl
 • Verjonging van de lichaamscellen
 • Minder snel vatbaar voor ziektes

Detoxen en afvallen

De ophoping van gifstoffen vindt voornamelijk in de vetcellen plaats. Het is daarom niet zo gek dat als deze stoffen uit je lichaam worden verwijderd, je metabolisme ook een boost krijgt. Daarnaast zorgen verschillende supplementen uit ons assortiment ervoor dat je stofwisseling wordt verhoogd. Dit heeft als resultaat dat je lichaam meer calorieën verbrand.
Een veelgestelde vraag is dan ook of het mogelijk is om af te vallen tijdens het detoxen. Dit kan juist heel erg goed! En het is echt niet nodig om een uitgebreid dieet te volgen met allerlei zware sapkuurtjes. Het belangrijkste is dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Als je onder je caloriebehoefte gaat zitten, is het eenvoudig om af te vallen. Het is mogelijk om je stofwisseling een boost te geven met de juiste supplementen. Wij hebben daar een speciaal pakket voor samengesteld: Fresh Teatox 30 dagen + Fatburner: Dit is hét fatburner pakket!

Over Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires

Ik ben een enorme fan van elektronica en een echte Apple freak. Zodra ik op pad ga, neem ik altijd mijn systeemcamera mee. Mijn vrienden gaan er ook vanuit dat ik de foto's en filmpjes maak waar we ook maar naartoe gaan.