Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Sugru

Door SorayaBuurvrouw Computer & Elektronica en Mooi & Gezond
20 september 2019 4 minuten lezen

Waar komt de naam 'sugru' vandaan?

De uitvinder van sugru, Jane, is Iers, en sugru is geïnspireerd door het Ierse woord voor spel.

Hoe zeg je dat?!

Soe-groe.

Waar kun je Sugru aan vastmaken?

Sugru blijft goed aan hout, glas, stof, keramiek, leer en de meeste metalen - inclusief aluminium, staal, ijzer en geëmailleerd, gepoedercoat, gelakt en gecoat metaal zitten. Het plakt ook aan de meeste rubbers en kunststoffen zoals ABS en polycarbonaat.

Tip. Als je wilt zien of Sugru aan een bepaald materiaal blijft plakken, haal dan een klein stukje van de Sugru af en plak het op het oppervlak wat je wil proberen. Je hebt je antwoord 24 uur later.

Aan welk materiaal kleeft Sugru niet?

Sugru en de meeste andere lijmen worstelen om vast te blijven zitten aan polypropyleen, polyethyleen en metalen met bepaalde olieachtige afwerkingen. Als je Sugru als afdruk- / vormmateriaal wilt gebruiken, is het beste oplosmiddel dat wij hebben gevonden zeepwater. Het laat achteraf geen olieresten achter op de Sugru en is zeer schoon en gemakkelijk te gebruiken.

Is Sugru makkelijk te verwijderen?

Van gladde oppervlakken: ja, heel makkelijk! Om Sugru te verwijderen: snijd het grootste deel ervan af met een mes. Je kunt dan de rest verwijderen met je nagels of een doek.
Van een niet gladde oppervlakken - een beetje. Als je Sugru op een niet gladde, ongeglazuurd, keramisch oppervlak of ongeverfd hout kleeft, kan deze worden verwijderd maar blijft er een vlek achter.
Van stoffen en leer - als het eenmaal op de stof zit, is het heel moeilijk te verwijderen en zal het altijd sporen achterlaten.

Kan ik iets doen om de houdbaarheid te verlengen?

Ja! De beste manier om het leven van Sugru uit te breiden is door het in de koelkast te bewaren. De kou helpt Sugru tot twee keer zo lang mee te gaan.

Kan ik Sugru schilderen?

Omdat Sugru van siliconen is en uithardt tot een flexibel rubber, zal de verf waarschijnlijk afschilferen. Je kunt wel verschillende kleuren Sugru combineren en mengen om de kleur te krijgen die je wilt. Wil je weten hoe je Sugru kunt mengen? Lees dan onze blog hierover.

Kan ik sugru vormen?

Ja, Sugru is heel makkelijk te vormen als hij net uit de verpakking komt. Wil je dat Sugru op een bepaald stuk niet plakt? Wrijf dan een dun laagje zeepsop op het oppervlak waar je niet wilt dat de Sugru aan vast blijft zitten.

Kan Sugru worden gebruikt bij eten en drinken?

Sugru is prima te gebruiken voor handgrepen en de buitenkant van keukenapparaten, maar niet in direct contact met eten en drinken. Wel wordt er hard gewerkt aan een Sugru die je hier voor kunt gebruiken.

Werkt het in mijn vaatwasser / oven / op mijn Noordpoolexpeditie?

Ja! Sugru kan elke temperatuur tussen -50 ° C en 180 ° C aan . Het is waterdicht, kan tegen warmte, kou, UV en geleid geen stroom. Gebruik het alleen niet bij open vuur!

Is sugru milieuvriendelijk?

Dat is een lastige vraag - een kleine hoeveelheid Sugru kan helpen om het leven van ingewikkeld en grote items te verlengen, maar op zich is het als materiaal niet bijzonder milieuvriendelijk. Sugru is een materiaal van siliconen en dezelfde milieu regels die gelden op algemene huishoudelijke siliconen gelden ook voor Sugru.

Kan de verpakking gerecycled worden?

Voor een deel, de buitenste kaart en doorzichtige tas kunnen opnieuw worden gebruikt. De zilveren minipakketten kunnen alleen niet worden gerecycled, door de drie lagen materiaaltechnologie die nodig is om Sugru te bewaren.

Over SorayaBuurvrouw Computer & Elektronica en Mooi & Gezond

Ik hou van reizen en ontdekken. Ook duik ik graag de virtuele wereld in van gaming. Maak mij wakker voor… een wintersport vakantie!