Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Steve Jobs Scholen

In 2013 opende de eerste Steve Jobs school haar deuren. Het idee voor de Steve Jobs scholen komt van opiniepeiler Maurice de Hond. Op deze scholen staat digitaal leren centraal. Dit sluit aan op de digitale wereld waarin de kinderen van nu opgroeien. Tegenwoordig vind je immers alles wat je wilt weten online. De maatschappij is digitaal aan het worden. Daar spelen de Steve Jobs scholen actief op in.

Door SorayaBuurvrouw Computer & Elektronica en Mooi & Gezond
30 maart 2017 3 minuten lezen

Hypermoderne iPad scholen

In deze hypermoderne scholen wordt de iPad veel gebruikt. Niet voor niets worden deze scholen ook wel iPad scholen genoemd. Met een iPad kan je 7 dagen in de week, 24 uur per dag virtueel leren. Het onderwijs voor een nieuwe tijd (O4NT- Onderwijs voor een Nieuwe Tijd) is beter afgestemd op het ontwikkelen van vaardigheden om in de digitale wereld van nu succesvol te zijn. Denk aan vaardigheden als creativiteit, kritisch denken, problemen oplossen en samenwerken. Een Steve Jobs school kent geen klassieke klassen. Op een iPad school worden groepen gevormd op basis van het ontwikkelings- en leerniveau van kinderen. Een iPad school kent ook geen leerkrachten maar coaches. Coaches zijn niet afhankelijk van voorgedrukte lessen. Zij maken in overleg met leerling en ouders het lesprogramma. Hierdoor kunnen talenten maximaal ontwikkeld worden. Kinderhoezen

Bescherming van je iPad door een iPad kinderhoes

Kinderhoezen

Voor een goede bescherming van de iPad’s op de Steve Jobs scholen worden iPad kinderhoezen gebruikt. In zo'n kinderhoes wordt je iPad rondom volledig beschermd. Het lichte en veilige EVA-schuim waar deze kinderhoezen van zijn gemaakt is flexibel en de hoes ligt gemakkelijk in je hand. Aan de voorkant valt de kinderhoes net iets over het beeldscherm van je iPad, zodat het beeldscherm niet snel als eerste wordt geraakt bij een val.

Kinderhoezen zijn voorzien van een stevig handvat. Door het handvat kun je de iPad gemakkelijk met je meedragen. Het handvat is tevens om te buigen tot een stevige standaard waar de iPad op leunt. Dit is ideaal voor het bekijken van films en video’s.

Het succes van de Steve Jobs school

Over de succesfactor van de iPad scholen is veel te doen. Maurice stelde zich 200 Nederlandse iPad scholen ten doel. Dit doel is nog niet bereikt. Het lijkt er op dat dit niet zozeer te maken heeft met het concept. Het zijn vooral de hoge kosten die er voor zorgen dat nog maar 10% van de doelstelling is behaald.

Over SorayaBuurvrouw Computer & Elektronica en Mooi & Gezond

Ik hou van reizen en ontdekken. Ook duik ik graag de virtuele wereld in van gaming. Maak mij wakker voor… een wintersport vakantie!