Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Spaar de Batterij van je Apple Watch Tijdens het Sporten

Helaas is gebleken dat de Apple Watch een beperkte accuduur heeft. Er zijn verschillende manieren om de accu duur van je smart watch te vergroten. Zo kun je je Apple Watch instellen dat de accu langer meegaat, ook wanneer je de Workout-app gebruikt.

Door Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires
25 augustus 2015 2 minuten lezen

Spaarstand

Terwijl jij druk in de sportschool bezig bent of een half uurtje aan het hardlopen bent doet de Apple Watch zijn uiterste best om je hartslag op te meten. De data die je af kunt lezen is zeer interessant maar vraagt ook veel van je batterij. Maar wanneer de batterij van de Apple Watch bijna leeg is, schakelt de Apple Watch automatisch over naar de spaarstand. Zo kun je nog tot 2 a 3 dagen kijken hoe laat het is, hierbij worden andere functies op de Apple Watch wel uitgeschakeld.

Minder metingen hartslag

Apple heeft er al voor gezorgd dat de Apple Watch minder vaak automatisch je hartslag meet. Echter de Workout-app viel hier niet onder en meet je hartslag regelmatig wanneer je druk aan het sporten bent. Wanneer je deze metingen uitschakelt, gaat de batterij langer mee. De batterij van de Apple Watch gaat dan zeker langer mee wanneer je de smart watch regelmatig gebruikt om je sportprestaties in de gaten te houden.

Apple Watch op lader

Stappen stroombesparing

Volg onderstaande stappen voor stroombesparing:

  • Open op je iPhone de Apple Watch app
  • Scroll hierbij naar beneden tot dat je de Workout app gevonden hebt
  • Via dit scherm kun je de schakelaar met ‘Stroombesparing’ aan- en uit zetten.

Let op: deze stappen zorgen alleen voor stroombesparing wanneer je gaat hardlopen of gaat wandelen. Bij andere sportsessies wordt je hartslag nog wel regelmatig opgemeten. Helaas zit er wel een nadeel aan deze stroombesparing, het calorieverbruik wordt minder nauwkeurig berekend.

Over Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires

Ik ben een enorme fan van elektronica en een echte Apple freak. Zodra ik op pad ga, neem ik altijd mijn systeemcamera mee. Mijn vrienden gaan er ook vanuit dat ik de foto's en filmpjes maak waar we ook maar naartoe gaan.