ShowUp September 2019

Op 2 en 3 september vond alweer de 14e editie van ShowUP plaats in de EXPO Haarlemmermeer. Dé leukste inkoopbeurs voor iedereen die werkt in de home-, gifts- & kidsbranche. Je vindt er bekende merken, zoals Bloomingville, Madam Stolz, Ricedk en Kitsch Kitchen, maar ook buitenlandse merken die zich voor het eerst in Nederland laten zien, zoals bijv. Coco & Pine. Op het Start-UP-plein zijn een aantal jonge designers te zien die zich op de beurs voor het eerst laten zien aan het grote publiek. Bezoekers van de beurs komen natuurlijk om in te kopen, maar misschien nog wel leuker is het netwerken, het spotten van de nieuwste trends en het opdoen van hééél veel inspiratie.

Door MoniekBuurvrouw Wonen & Interieur
3 september 2019 4 minuten lezen

Trends

Zo lopend over de beurs zijn er zeker wel een aantal woontrends te benoemen die we veel zullen gaan zien dit najaar. Een aantal trends die mij opvielen zijn;

Kleur in je interieur
We zien steeds meer kleur in onze interieurs. Dit najaar is het de trend om, welke kleur je ook kiest, deze helemaal door te voeren. Dus match je behang met je accessoires of schilder de aangrenzende muur mee in de kleur van het behang. Kleuren die we veel gaan zien zijn petrolblauw, diepe groentinten, zacht brons, oudroze, wijnrood en zachtgrijs of beige.

Behang all-over
Wat we heel veel gaan zien is behang, niet alleen in de woon- en slaapkamers, maar ook in de badkamer, toilet en op kantoor. Behang kan echt overal. Laat het behang een verbindende factor zijn, laat de kleuren en vormen van het behang terugkomen in de rest van je interieur bijv. met kussentjes.

Into the jungle
De afgelopen jaren zagen we al steeds meer planten in huis, maar dit najaar wordt deze trend nog verder doorgezet. Je kunt niet té veel planten hebben, en zelfs de muren en accessoires mogen in jungle stijl. Match behang met tropische prints van planten en vogels met gouden accessoires. Haal buiten naar binnen.

RICEdk

Natuurlijk kon ik het niet laten om eerst op bezoek te gaan bij mijn grote liefde RICE. Dit Deense merk heeft jaren geleden mijn hart al gestolen toen ze net begonnen met hun kleurrijke producten die garant staan voor fun, funkiness and functionality voor alles in en om het huis. Nu 21 jaar later is het een meer volwassen merk dat nog steeds staat voor Everyday Magic. De najaarscollectie past helemaal binnen de nieuwe trends van het seizoen met de kleuren donkerblauw, donkergroen, oudroze, goud.

# # #

Gespot

Als laatste wil ik nog een aantal, voor mij, onbekende merken die ik heb gespot op de beurs met jullie delen.
Met stip op 1 staat absoluut het Belgische Coco & Pine. Een mooi merk met kinderaccessoires zoals slaapzaken, speelkleden en bed overtrekken. “Made with love in Portugal, designed from the heart in Antwerp” (zie afbeelding hieronver).
Nog een geweldig merk dat is opgericht in 2014 en nu langzaam steeds een beetje groter aan het groeien is, is Doing Goods. Dit merk heeft de mooiste schat aan woonaccessoires die Wabi Sabi zijn “Onvolmaakte items met ieder hun eigen unieke verhaal” (zie afbeelding hieronder)

Coco & Pine Doing Goods Doing Goods
Over MoniekBuurvrouw Wonen & Interieur

Mijn naam is Moniek (Mo), 42 jaar en ik woon in Den Haag met mijn liefde, dochters Annabel & Lieselot en hondje Ruby. Al zo lang als ik me herinneren kan, ben ik een enorme fan van het Deense merk RICE. Eerst als enorme liefhebber (lees koper), toen als ondernemer en nu, na de verkoop van mijn webshop Teitloos, als blogger en inkoper. De afgelopen jaren heb ik mijn enorme passie voor interieurstyling kunnen toepassen op ons heerlijke familiehuis dichtbij het strand van Kijkduin.