Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Groene thee is het perfecte drankje voor een gezonde levensstijl

Drink jij al groene thee? Mocht dat niet zo zijn, dan is het tijd om daar eens mee te beginnen! Groene thee wordt namelijk wel ‘het gezondste drankje op aarde’ genoemd. Het heeft ontzettend veel gezondheidsvoordelen. De oorspronkelijk uit China afkomstige thee zit boordevol antioxidanten en andere goede voedingsstoffen. Onderzoeken tonen aan dat het magische eigenschappen bevat: je leeft er langer door, je wordt er slimmer van en het geeft je lichaam energie. Een goed moment om de groene ‘toverdrank’ eens uitgebreid te bespreken.

Door SorayaBuurvrouw Computer & Elektronica en Mooi & Gezond
13 juni 2015 4 minuten lezen

Wat is groene thee?

Groene thee is afkomstig van een specifieke plant genaamd Camellia Sinesis. De plant wordt voor allerlei soorten thee gebruikt en is ontzettend populair vanwege de positieve eigenschappen. Het verschil bij het maken van groene thee t.o.v. normale thee zit hem in het feit dat de jonge blaadjes niet worden bewerkt en geoxideerd (in tegenstelling tot bijvoorbeeld zwarte thee). Hierdoor krijgt het de groene kleur en behoudt het de gezondheidsvoordelen. Het is namelijk niet alleen de kleur waardoor de theesoort in een tijd populair is geworden. Het jonge blad bevat namelijk een hoog gehalte antioxidanten en natuurlijke polyfenolen. Deze stoffen hebben een positieve werking op het lichaam (hier vertellen we later in dit artikel meer over).

Is groene thee gezond?

Het drinken van groene thee brengt verschillende gezondheidsvoordelen met zich mee. In Azië wordt het drankje al eeuwenlang gedronken en zijn ze ervan overtuigd dat dit drankje bijdraagt aan het voorkomen van allerlei ziektes. Ook in het Westen wordt het steeds populairder en zijn er inmiddels diverse wetenschappelijke onderzoeken gedaan die aantonen dat dit drankje vol magische eigenschappen zit. Zo is het bijvoorbeeld een feit dat in landen waar veel groene thee wordt gedronken, het aantal mensen met kanker een stuk lager is. Onderzoeken hebben daarnaast uitgewezen dat de aanwezigheid van antioxidanten en natuurlijke polyfenolen remmend werkt bij de groei van tumoren. Daarmee geven zij overigens indirect aan dat het drinken van groene thee uitstekend past in een gezonde levensstijl.

Gezondheidsvoordelen van groene thee

Nu we weten dat dit drankje ontzettend gezond is, kunnen we dieper inzoomen op de gezondheidsvoordelen van groene thee. Eén ding is duidelijk: er zijn genoeg redenen om aan te nemen dat het een heilzame werking heeft. De gezondheidsvoordelen van groene thee zijn onder andere:

 • Verlaging van de kans op kanker
  De grote hoeveelheid antioxidanten in groene thee kunnen er mede toe bijdragen dat de kans op kanker wordt verlaagd. Onderzoeken spreken van een vermindering van 22% voor borstkanker bij vrouwen die veel groene thee. Terwijl mannen de kans op prostaatkanker zien verminderen met 48%.
 • Goed voor hart en bloedvaten
  Deze thee lijkt ook een rol te spelen bij het verlagen van het slechte LDL-cholesterol in het bloed. Een teveel aan LDL wordt gezien als een belangrijke oorzaak van hartkwalen.
 • Goed voor het geheugen
  Verschillende studies geven aan dat het een positieve werking heeft op je brein. Niet alleen houdt het je wakker, je bent ook veel alerter. Veel personen geven aan stabieler en productiever te zijn dan wanneer ze koffie drinken. Dit heeft er alles mee te maken dat cafeïne in thee langzamer en gelijkmatiger in je bloed wordt opgenomen.
 • Goed voor de hersenen
  Dat groene thee ook een positieve uitwerking heeft op de hersenen blijkt uit het feit dat het je cognitieve functies stimuleert. Vooral het geheugen zou baat hebben bij een regelmatige consumptie. Wetenschappers onderzoeken de laatste tijd ook de gunstige effecten die de theeblaadjes zouden hebben op de ziekte van Alzheimer en dementie.
 • Stimuleert vetverbranding
  Het drankje heeft een bevorderende werking op de stofwisseling. Hierdoor kan het een positieve bijdrage leveren aan het verbranden van lichaamsvet. Door het versnellen van de stofwisseling is het mogelijk om meer calorieën te verbranden.
 • Vermindert stress en vermoeidheid
  Stress wordt veroorzaakt door de neurotransmitter genaamd monoaminen. Mensen die vermoeid zijn of in een depressie belanden, hebben vaak een verlaagd niveau van deze neurotransmitter. Het lijkt erop dat groene thee deze afname kan remmen. Dit resulteert in het verminderen van stress en het toenemen van energie. De geluksstofjes in het lichaam zoals dopamine en serotonine kunnen hierdoor toenemen.

Afvallen met groene thee

Eerder noemden we al dat door het drinken van groene thee de stofwisseling kan worden verhoogd. Je metabolisme krijgt een flinke boost. Het wordt dan ook vaak gebruikt ter ondersteuning van het afvallen. Dit is niet zo vreemd, het groene drankje is namelijk een uitstekende vetverbrander en wordt vaak verwerkt in fatburner supplementen. Mensen die regelmatig groene thee drinken of een supplement gebruiken, verbranden tot wel 4% meer energie. Dit kan oplopen tot 150 kcal per dag, oftewel 1050 kcal in een week! Vooral de hoeveelheid buikvet, dat wordt gezien als het meest ongezonde vet, gaat omlaag.

Fresh Teatox: de meeste complete groene thee

Wij zijn van mening dat je je lichaam optimaal kan ondersteunen met ingrediënten uit de natuur. Daarom hebben wij ons eigen thee product ontwikkeld genaamd Fresh Teatox. Dit is een detox thee en wordt ook wel teatox wordt genoemd. Naast een hoge concentratie groene thee, zitten er diverse andere ingrediënten in die stuk voor stuk een positieve werking hebben op je lichaam.

Over SorayaBuurvrouw Computer & Elektronica en Mooi & Gezond

Ik hou van reizen en ontdekken. Ook duik ik graag de virtuele wereld in van gaming. Maak mij wakker voor… een wintersport vakantie!