De Beste Kabels voor jouw iPhone of iPad met MFi

De beste iPhone kabels: hoe zit het nu?

De afgelopen tijd wordt er veel gesproken wat nu de beste oplaadkabel voor jouw iPhone of iPad is. Een aantal weken geleden kwam Bol.com in het nieuws dat zij veel nep Apple oplaadkabels voor de iPhone en iPad verkochten. Het televisieprogramma KASSA toonde aan dat deze oplaadkabels als originele Apple lightning kabels werden verkocht.

Door Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires
10 november 2017 2 minuten lezen

Onderzoek van KASSA naar lightning kabels 

KASSA heeft in totaal negen oplaadkabels onderzocht die via externe partijen via Bol.com werden aangeboden. De nepkabels en de verpakkingen bleken niet of nauwelijks van echt te onderscheiden. Uit onderzoek is gebleken dat zeven van de negen opladers geen originele Apple chip bevatten en dat dit dus imitatie lightning kabels zijn.
Maar zijn die oplaadkabels zonder MFI licentie echt zo slecht? Een groot gevaar van deze lightning kabels zonder Apple chip is dat de mogelijkheid bestaat dat deze laders onder andere de batterij en laadchip van de iPhone of iPad kunnen beschadigen. De twee oplaadkabels die goed door de test heen kwamen waren originele Apple MFi oplaadkabels.

Wat is een MFi oplaadkabel?

Wanneer je een oplaadkabel met MFi (Made for iPhone) licentie gebruikt, ben je er van verzekerd dat bij een eventuele iOS update de lightning kabel altijd blijft werken. Zo heeft een MFi lightning kabel een chip van Apple in de oplaadkabel zitten. Made for iPhone betekent dat een elektronische accessoire speciaal is gemaakt voor de aansluiting op een iPhone of iPad en door de ontwikkelaar is gecertificeerd dat het voldoet aan de Apple-prestatiestandaarden. Door de goede kwaliteit van deze iPhone kabel heeft deze MFi lightning kabel het Made for iPhone keurmerk gekregen. Dit heeft alles te maken met de Apple licentie van deze lightning kabel voor de iPhone en iPad. Deze Apple licentie wil zeggen dat deze iPhone kabel door Apple is goedgekeurd. Uiteraard zegt het ook iets over de kwaliteit van deze 1 meter lightning kabel wanneer deze wordt goedgekeurd door Apple.

Professionele Apple Lightning Authenticity Tester

Al onze MFi kabels zijn gecheckt met de Apple lighting authenticity tester welke ook bij KASSA is gebruikt om de kabels te testen van Bol.com. Wil jij ook weten of jouw kabels die je reeds in je bezit hebt goedgekeurd zijn? Bekijk hier de Professionele Apple Lightning Authenticity Tester. 

https://kassa.bnnvara.nl/nieuws/bol-com-stopt-met-verkoop-nep-opladers-apple

Over Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires

Ik ben een enorme fan van elektronica en een echte Apple freak. Zodra ik op pad ga, neem ik altijd mijn systeemcamera mee. Mijn vrienden gaan er ook vanuit dat ik de foto's en filmpjes maak waar we ook maar naartoe gaan.