Waloo B.V. is op 3 april 2020 in staat van faillissement verklaard. U kunt contact opnemen via waloo@debok.com.

Bar Fly Review Garmin Steun 2.0

Door Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires
18 januari 2016 3 minuten lezen

Bar Fly review

Er zijn veel verschillende aftermarket steunen verkrijgbaar voor nieuwere Garmin Edge computers – en sommige zijn beter dan anderen. De fabrikant Tate Labs is één van de pioniers op het gebied van hoogwaardige steunen. Een paar jaar geleden lanceerde BarFly haar eerste steun voor Garmin. Daarmee lanceerde het merk een nieuwe categorie van Garmin steunen. Na de 1.0 versie volgde de alweer betere 1.1 versie, maar de laatste versie, de BarFly 2.0 is nagenoeg perfect. BikeRadar gebruikte deze steun nu hun uitstekende Bar Fly review zelfs bij het samenstellen van de ultieme racefiets in 2014!

  • Voor: Duurzame materialen, geraffineerde en veilige interface, prima prijs, slimme twee-positie montage
  • Nadelen: BikeRadar kan er geen opnoemen

Verbeterde versie van de BarFly

BarFly heeft de opgedane ervaring met de productie van de vorige 2 versies gebruikt om de nu nagenoeg perfecte versie, de BarFly 2.0 te maken. Zo wordt de steun nu met één enkele bout veilig en stevig gemonteerd. Ook wordt je fietscomputer nu loodrecht voor je stuurpen gepositioneerd.

Bar Fly

De houder is ook wat lager gemaakt, dit zorgt voor een betere afleesbaarheid van het computerscherm en ziet er ook nog eens mooier uit. Veel steunen zorgen ervoor dat je fietscomputer hoger staat dan je stuurpen. De BarFly Garmin steun ligt een stuk dieper en op gelijke hoogte met de stuurpen. Het gedeelte waar je de Garmin in klikt heeft een slimme twee-positie interface. Zo kunnen zowel kleinere formaat (zoals de Garmin Edge 200 en 500) als ook grotere formaat modellen (zoals de 510, 800 en 810) gemonteerd worden. En zitten ze toch dicht bij de voorzijde van het stuur. BarFly heeft inmiddels ook steunen gemaakt voor andere merken als bijvoorbeeld Cateye en Mio.

Ander punt dat bij andere steunen ontbreekt is dat je ook (als je elektronisch schakelt) de drivetrain of controle unit van een Shimano Di2 of Campagnolo EPS in de steun kunt onderbrengen. Dit is een mooie en stabiele oplossing. Heb je liever een aluminium steun voor je Garmin fietscomputer dan een kunststof steun? Dan kun je kiezen voor een k-Edge steun.

Over Ruben Buurman Computer & Elektronica, Telefoon & Accessoires

Ik ben een enorme fan van elektronica en een echte Apple freak. Zodra ik op pad ga, neem ik altijd mijn systeemcamera mee. Mijn vrienden gaan er ook vanuit dat ik de foto's en filmpjes maak waar we ook maar naartoe gaan.